Moeder klaagt MySpace aan na aanranding

Icoon BuitenlandsEen Amerikaanse vrouw uit de Texaanse plaats Travis Country eist dertig miljoen dollar aan schadevergoeding van de website MySpace.com. De moeder beweert dat haar 14-jarige dochter aangerand is door een 19-jarige jongen die het meisje via de profielenwebsite had leren kennen. De jongen deed zich tegen het Texaanse meisje anders voor dan hij werkelijk was en regelde zo het telefoonnummer van de 14-jarige. Vervolgens zou hij haar na een etentje hebben aangerand in zijn auto.

De advocaat van de moeder, de heer Adam Loewy, vindt dat MySpace.com zich onvoldoende bezighoudt met controle van gegevens en bescherming van jongeren: "MySpace maakt zich wel druk om het binnenhalen van zo veel mogelijk geld, maar de bescherming van minderjarigen op de site is onder de maat." aldus de advocaat. Het bedrijf zelf ontkent alle verwijten en zegt voldoende te doen tegen dit soort gebeurtenissen. Zo startte de site begin vorige maand een nieuw offensief om kindermisbruik tegen te gaan, naar aanleiding van eerdere voorvallen.

MySpace.com is met ruim 80 miljoen geregistreerde gebruikers een van de grootste profielensites ter wereld. Daardoor heeft het bedrijf te kampen met een hoop ongure types die uit zijn op seks, geld of andere slecht bedoelde zaken.

Met dank aan Skinkie voor de submit.