Supporter ernstig gewond door vieren winst

Icoon OpmerkelijkEen Zuid-Koreaanse man, die in Australië was, is ernstig gewond geraakt nadat hij bij het vieren van de overwinning van Zuid-Korea van een verkeersbord was gevallen. De man ligt inmiddels in kritieke toestand in een Australische ziekenhuis. De Australische politie liet hierna meteen een waarschuwing uitgaan om fans te waarschuwen zich een beetje te gedragen.

De voetbalkoorts loopt inmiddels hoog op in Australië. Gisteren waren er zeker vijfduizend fans, inclusief Brazilianen, Kroaten, en Koreanen, die in Sydney op groot scherm de wedstrijden bekeken. Na de 2-1 winst op Togo klom een 25-jarige Zuid-Koreaan in een verkeersbord. De man viel echter en kwam zeer hard op de grond terecht. Toen de man toch probeerde op te staan botste hij ook nog tegen een muur. De man werd afgevoerd naar een ziekenhuis en ligt daar nog altijd in kritieke toestand.

"We waarderen dat de fans de overwinningen willen vieren, maar we willen hen aanmoedigen om dit toch vooral veilig te doen", aldus de politie. Na de 3-1 winst tegen Japan barstte in Australië overal het feest los.