Opvolger Al-Zarqawi zweert wraak

Icoon TerrorismeAbu Hamza al-Mujahir, de nieuwe leider van Al Qaeda in Irak, heeft voor het eerst van zich doen spreken. De opvolger van de woensdag omgekomen Abu Musab Al-Zarqawi heeft via een verklaring op een website wraak gezworen voor diens dood. Al-Mujahir werd maandag door de organisatie van terroristenleider Osama Bin Laden gepresenteerd als Al-Zarqawi's opvolger.

"De dag van vergelding is nabij en de torens in de Groene Zone zullen u niet beschermen", zo laat Al-Mujahir weten. De Groene Zone is het zwaarbeveiligde stadsdeel in Bagdad waar de militairen uit de Verenigde Staten en haar coalitiegenoten hun hoofdkwartier hebben. Ook zetelt de Iraakse regering in de wijk.

Ook liet de kersverse leider zich uit over de gevechten in Irak die volgens hem een cruciaal punt hebben bereikt. "De heilige strijders hebben de vijand de bitterheid van de nederlaag en vernedering doen smaken. Als Allah het wil, hebben jullie zonen het beslissende moment bereikt". De "kruisvaarders en sjiieten" zullen volgens Al-Mujahir worden verslagen door "de heilige strijders".