Demonstratie tegen pedo-partij mislukt

Icoon BinnenlandsDe demonstratie tegen de recentelijk opgerichte pedofielenpartij die tot voor kort bekend stond als de NVD is op een fiasco uitgelopen. Slechts enkele tientallen mensen, voornamelijk aanhangers van extreem-rechts, namen zaterdag de moeite af te reizen naar het Haagse Malieveld, waar de betoging plaats zou vinden. De organisatie besloot dan ook de demonstratie af te blazen.

"Deze demonstratie was bedoeld voor het volk. Moeders en vaders die nu blijkbaar op het strand liggen", aldus de verontwaardigde woordvoerster Yvonne van Hertum van het actiecomité 'Stop de NVD'. Ze had aanvankelijk op minstens tweeduizend man gerekend, gezien de vele reacties die ze kreeg op de aankondiging van de demonstratie. "Mijn emailbox is zelfs twee keer ontploft".

Het bericht over de oprichting van de partij zorgde voor een golf van verontwaardiging, vooral door partijpunten als legalisering voor deelname aan pornofilms door minderjarigen, en van harddrugs. Ook wil de partij de leeftijd waarop seksuele contacten toegestaan zijn verlagen van zestien naar twaalf jaar.