Italiaans koppel gebruikt bom als fontein

Icoon OpmerkelijkEen Italiaans stelletje heeft enkele jaren een bom uit de Tweede Wereldoorlog gebruikt als fontein in hun tuin. De politie heeft het koppel gearresteerd. Overigens waren de twee zich van geen kwaad bewust. Ze dachten dat de bom ongevaarlijk was.

Toen de man acht jaar geleden bezig was met graafwerkzaamheden voor zijn bouwbedrijf stuitte hij op een bom. Het Italiaanse koppel is sinds de vondst van het projectiel al meerdere keren verhuisd. Elke keer verhuisde de bom mee, maar werd er vervolgens niet iets mee gedaan. Toen ze uiteindelijk verhuisden naar een huis met een grote tuin kwam het idee naar voren om de bom te gebruiken als fontein.

Voor de zekerheid werd er toch maar aan een politieagent gevraagd of er een vergunning nodig was. De politie kwam het stel niet lang daarna vereren met een bezoek. Het stel werd daarop aangehouden. De decoratieve bom bleek levensgevaarlijk te zijn. "Als iemand in de buurt van de fontein een sigaret had gerookt, had hun hele huis opgeblazen kunnen worden", aldus een agent.

De bom bleek nog zestig kilo van het explosieve TNT te bevatten. Het projectiel is een overblijfsel van een aanval van de Britse luchtmacht op de Noord-Italiaanse stad Arezzo. Inmiddels is het koppeltje op borgtocht vrijgelaten. Het explosief is onschadelijk gemaakt.