Boete voor fiets niet op slot zetten

Icoon OpmerkelijkEen meisje van vijftien heeft onlangs in Dordrecht een boete van dertien euro gehad omdat ze haar fiets niet op slot gezet had op het Vogelplein aldaar. Toen ze in een shoarmatent een broodje zat te eten, vond ze het niet nodig om haar fiets op slot te zetten, omdat ze de fiets gewoon kon zien. De politie gaf haar vervolgens een bekeuring wegens het onbeheerd achterlaten van een voertuig op de openbare weg.

Haar pleegvader is woedend. Volgens hem is de politie hard bezig jongeren te criminaliseren. Hij noemt een boete voor het niet op slot zetten van je fiets "belachelijk".

De politie verdedigt zich en zegt dat er, op het moment dat het meisje zat te eten, een groep jongeren overlast veroorzaakte op het plein. Toen de politie arriveerde, gingen die jongeren snel weg, maar lieten ze een fiets achter, die niet op slot stond. De agenten hebben toen even staan wachten, maar toen niemand kwam opdagen om de fiets te halen, hebben ze hem maar op slot gezet. Ze denken dat het meisje iets te maken had met de groep en dáárom hebben ze haar een bekeuring gegeven.

De pleegvader denkt erover om de boete aan te vechten bij de rechtbank. Hij denkt een goede kans te maken. "Toevallig moest mijn pleegdochter vandaag voor de kantonrechter komen voor een bekeuring wegens rondhangen. De rechter heeft haar vrijgesproken."