Formule 1: Uitslag GP van Monaco

Icoon Formule 1Fernando Alonso heeft de Grand Prix van Monaco gewonnen. Hij bleef Juan Pablo Montoya voor, David Coulthard pakte het eerste podium van Red Bull Racing.

De start van de wedstrijd verliep, tegen alle verwachtingen in, nagenoeg zonder brokken. Alleen Christijan Albers en Tiago Monteiro hadden een aanrijding, waar Albers voor gestraft werd met een drive through-penalty. Mark Webber werd al in de tweede ronde verschalkt door Kimi Räikkönen, maar nestelde zich op een goede derde plaats. De kopgroep van Alonso, Räikkönen, Webber en Montoya reed snel weg van de rest van het veld.

De opmars van de Ferrari's, die beiden achteraan waren gestart, viel in de eerste fase van de wedstrijd wat tegen. Michael Schumacher bleef lange tijd steken op een zestiende plaats, achter de trage Jenson Button en Felipe Massa kwam zelfs lange tijd niet voorbij beide wagens van Super Aguri.

Na de eerste serie pitstops bleef de situatie aan de kop van het veld gelijk. Achter Nick Heidfeld, op plaats acht, had zich echter een grote rij van wagens gevormd, waar niet veel later de kopgroep middenin terecht kwam. Dat zorgde voor soms chaotische taferelen, met wagens die om posities streden, maar tegelijkertijd voorrang moesten verlenen aan de vier kopmannen.

In de negenenveertigste ronde eindigde de goede wedstrijd van Webber in tranen. De Australiër moest zijn brandende Williams aan de kant parkeren, wat zorgde voor een safety car-situatie. Het halve veld maakte gebruik van de neutralisatie om de pits in te duiken. Takuma Sato haalde dat echter niet meer en moest zijn wagen bij de pitsingang stilzetten. Ook Räikkönen moest uitvallen achter de safety car met een hevig rokende auto.

Bij de herstart bleek Rubens Barrichello door de uitvallers op een derde plaats te zijn terecht gekomen. Hij kreeg echter een drive through-penalty omdat hij te hard had gereden in de pitstraat. Niet veel later viel Jarno Trulli stil, nadat hij de derde plaats van Barrichello had overgenomen. Dat zorgde ervoor dat Coulthard zijn eerste podium sinds 2003 kon binnenhalen. Alonso reed zonder problemen naar de overwinning, Montoya had ook geen problemen met het veiligstellen van de tweede positie. Michael Schumacher deed nog een laatste poging om de vierde plaats van Barrichello af te nemen, maar zonder resultaat.
Meer (auto)sportnieuws lees je op FOK!sport!