Nederlanders krijgen visum bij aankomst Indonesië

Icoon BuitenlandsVandaag hebben de Indonesische autoriteiten bevestigd dat houders van een Nederlands paspoort voortaan een zogenaamd visa-on-arrival (VOA) kunnen krijgen bij hun binnenkomst in Indonesië. De paspoorthouders moeten zorgen voor een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is bij binnenkomst in Indonesië.

Het VOA is geldig voor een periode van 7 tot 30 dagen. De kosten voor een 7-daags visum zijn 10 USD, een visum voor 30 dagen kost 25 USD. Het visum kan niet worden ingewisseld voor een ander verblijfsdocument en kan niet verlengd worden. Voor een verblijf langer dan 30 dagen zal nog een visum aangevraagd moeten worden bij de Indonesische ambassade in Den Haag of in het land waarin de aanvrager verblijft.

Wel willen de autoriteiten erop wijzen dat, hoewel er nu een visa-on-arrival mogelijkheid geboden wordt voor Nederlandse paspoorthouders, dit niet automatisch betekent dat men zomaar Indonesië binnen kan komen. Er bestaat geen recht van binnenkomst, hetzelfde als ook in Nederland is. Journalisten, onderzoekers en toeristen die Papua, de Molukken of Aceh willen bezoeken worden geadviseerd hun visum voor vertrek te regelen.

Met dank aan indahnesia.com voor de herschreven submit.