Ronald Koeman nieuwe trainer van PSV

Icoon VoetbalRonald Koeman wordt de opvolger van Guus Hiddink als trainer van PSV. Koeman neemt na één seizoen alweer afscheid van Benfica. De Portugese club zal straks op een persconferentie melden dat er een akkoord is bereikt met PSV over het afkopen van Koemans contract. Sneeuwvlokje heeft een contract voor twee jaar getekend bij PSV.

Hetgeen de stap van Koeman zeer opvallend maakt, is het feit dat hij gisteren nog ontkende te zullen vertrekken bij Benfica. "Ik sta onder contract bij Benfica tot in 2007 en ik denk dit uit te dienen. Punt uit", aldus Koeman, die geïrriteerd was door de geruchten over een op handen zijnde transfer naar PSV. Vandaag gaf de trainer aan dat zijn besluit mede ingegeven werd doordat zijn gezin graag naar Nederland wilde terugkeren.

De overgang van Koeman betekent een snellere terugkeer naar Nederland dan verwacht. Koeman was vorig seizoen nog trainer bij Ajax, maar hield het er eind februari 2005 voor gezien, omdat hij geen perspectieven meer zag in Amsterdam. De oud-international, die eind jaren tachtig als speler bij PSV actief was, krijgt in Eindhoven in ieder geval Jan Wouters als assistent.

--
Meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!

Met dank aan mkodde78, kamstra en Bigl-mo voor de submit.