Klachten na optreden politie Pijnacker

PolitieIn de nacht van zaterdag op zondag zijn in Pijnacker diverse bezoekers en politiemensen gewond geraakt bij een massale kloppartij. Dat gebeurde bij een feesttent na een slotfeest van de lokale Oranjevereniging, met onder meer een optreden van rapper Ali B en dj Jean. Na het feest ontstonden buiten enkele knokpartijen. Toen de politie ingreep, keerden zo'n 50 bezoekers zich tegen de politie en bekogelden de agenten met onder meer flessen en stenen. De politie arresteerde 16 feestgangers.

Gisteren ontving burgemeester Rik Buddenberg van Pijnacker-Nootdorp tientallen klachten over het politieoptreden. Agenten zouden er op los gehakt hebben. Tientallen mensen kwamen gisteravond zelfs verhaal halen bij het politiebureau.

Buddenberg had voor het feest al een peloton politie met een hondenbrigade paraat gezet. Dit omdat hij aanwijzingen had ontvangen dat groepen alloch- en autochtone jongeren op het feest met elkaar op de vuist wilden gaan. De rijksrecherche is gevraagd een onderzoek in te stellen naar het vermeende harde optreden van de politie.

Veel meer info vind je op het Pijnackercity weblog.

Met dank aan Geertsema voor de submit.