Voetbal: Uitslag FC Groningen - Ajax

Icoon VoetbalAjax mag ook volgend jaar in de voorronde van de Champions League uitkomen. De Amsterdamse ploeg verloor in de play-offs vanavond weliswaar met 2-1 van FC Groningen, maar dat was voldoende vanwege de 2-0 winst afgelopen week in eigen huis. Lange tijd leek er zelfs een verrassing in de lucht te hangen, maar invaller Wesley Sneijder maakte kort voor tijd het doelpunt voor Ajax en daarmee een einde aan de illusies van Groningen.

FC Groningen begon goed. De ploeg had veel kansen en ondanks dat Ajax in het tweede gedeelte van de eerste helft wat meer aan voetballen toe kwam scoorde Nevland kort voor de rust de 1-0. In de 62e minuut werd het zelfs 2-0 toen Bruno Silva op aangeven van Salmon snoeihard de bal in de kruising achter Maarten Stekelenburg werkte. Trainer Danny Blind bracht vervolgens Sneijder en Babel in de ploeg voor Lindenbergh en Rosenberg, waarna Ajax iets meer grip op de wedstrijd kreeg. Tot echte kansen leidde het echter niet.

Uiteindelijk deed Ajax wat het al vaker dit seizoen deed: slecht spelen en er toch met de overwinning vandoor gaan. In de 88e minuut scoorde Sneijder namelijk. Buijs van Groningen en Boukhari van Ajax werden in de laatste minuut van het veld gestuurd nadat de twee het met elkaar aan de stok kregen. Trainer Blind, die waarschijnlijk moet vertrekken, was na afloop opgelucht. "We hebben weer een stap vooruit gezet. Maar we zijn er nog niet. Pas als we ons definitief plaatsen voor de Champions League is er een reden om champagne te drinken. Nu neem ik een biertje."