Voetbal: Uitslag Barcelona - AC Milan

Icoon Champions League Barcelona heeft de finale van de Champions League bereikt. In de wedstrijd in Camp Nou vielen geen doelpunten, waardoor het doelpunt van Giuly in de heenwedstrijd doorslaggevend was. Barcelona en AC Milan streden vanavond om een plaats in de finale van de Champions League tegen Arsenal, dat gisteren de finale al bereikte ten koste van Villareal.

In de heenwedstrijd in Milaan had Barcelona dankzij Giuly met 0-1 gewonnen. In Camp Nou begon Van Bommel op de bank, Van Bronckhorst stond wel in de basis van het team van Frank Rijkaard. Bij Milan stonden twee Nederlanders in de beginopstelling: Stam en Seedorf.

Al in de eerste minuten kregen beide grootmachten een kans om de score te openen. Kaká miste namens Milan, en Eto'o deed hetzelfde voor Barcelona. Na een kwartier spelen kreeg Eto'o nog een kans. Hij kwam in de buurt van Dida, maar zijn schot werd nog tegengehouden door Costacurta. Niet veel later schoot Ronaldinho van grote afstand, maar deze bal ging net over. De rest van de eerste helft waren er geen noemenswaardige kansen meer. Eto'o leek nog gevaarlijk op doel af te kunnen stevenen, maar Costacurta belette dit ten koste van een gele kaart.

De tweede helft begon met dezelfde spelers die de eerste helft beëindigden. Al snel gaf Seedorf een mooie pass op Shevchenko, maar de Oekraïner kopte in de handen van Dida. Kort daarna kreeg Barcelona een grote kans via een voorzet van Giuly op Belletti die de bal miste. Na een uur spelen was er een schot van Giuly, na een mooie pass van Ronaldinho, dat over zeilde. Niet veel later waren er in korte tijd drie wissels. Bij Milan kwam Cafu voor Costacurta en Rui Costa voor Gattuso, bij Barcelona kwam Larsson in het veld voor Giuly. Meteen na de wissels kon Shevchenko Valdés passeren met het hoofd, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens duwen.

Milan werd sterker, kreeg de betere kansen en had meer balbezit dan Barcelona. Toch kreeg Larsson een grote kopkans, maar Dida stond een beslissing in de weg. Tien minuten voor tijd werd Inzaghi nog gewisseld voor Gilardino. Van Bommel kreeg nog enkele speelminuten ten faveure van Eto'o. Ondanks een redelijk aantal kansen bleef het 0-0, waardoor Barcelona de finale bereikte. Daarin komen de Spanjaarden op 17 mei in Parijs tegen Arsenal uit.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!