Vrijdag staking bij autobedrijf NedCar

Icoon StakingDe vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Metaal en Elektro hebben vandaag aangekondigd dat de werknemers van NedCar vrijdag zullen gaan staken. De directie van de autofabrikant hebben een ultimatum gekregen die donderdag om 18.00 uur afloopt. Tijdens een ledenbijeenkomst woensdagmiddag waren volgens het CNV ongeveer 1500 mensen aanwezig, van wie een meerderheid wil staken.

De eigenaar van het Limburgse autobedrijf NedCar, Mitsubishi, is van plan één van de twee productieploegen te schrappen. Dit houdt in dat er duizend banen verloren zouden gaan. Afgelopen maandag is er een gesprek geweest tussen minister-president Balkenende en Mitsubishi-topman Osamu Masuko, maar dat liep op niets uit.

Mocht de staking van vrijdag geen verandering opleveren in de houding van de directie, dan gaan de medewerkers volgende week ook twee dagen staken. "Als de directie niets van zich laat horen, gaan we de week daarop drie dagen staken en zo komt er steeds een dag bij", aldus CNV-woordvoerder Arthur Bot.

Met dank aan woessie voor de submit.