R'damse keeper slaat speler gebroken jukbeen

VoetbalEen speler van de Haagse voetbalclub Samenspel Overwint Alles (SOA) is gisteren na afloop van de wedstrijd tegen het Rotterdamse GLZ (Geestdrift Leert Zeegevieren), het ziekenhuis ingemept. Dader was de keeper van GLZ. Hij sloeg de SOA-speler zo hard in het gezicht dat deze met een jukbeenbreuk naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd.

Het slachtoffer kreeg klappen toen hij een ruzie probeerde te sussen tussen een teamgenoot en een GLZ'er. Die teamgenoot was in het gezicht gespuwd door de GLZ-speler. Tijdens de wedstrijd was er ook al commotie omdat een SOA-speler een kopstoot zou hebben uitgedeeld. De scheidsrechter had dat echter niet waargenomen.

De ingeschakelde politie arresteerde behalve de Rotterdamse keeper ook de doelman van SOA, omdat die na afloop een kopstoot zou hebben uitgedeeld. Verder werden de speler die zou hebben gespuugd en een toeschouwer opgepakt. Die laatste stuurde volgens getuigen een pitbull het veld in met de opdracht te bijten.

Amsterdam
Ook in Amsterdam liep het dit weekend flink uit de hand. Daar belandde tijdens de wedstrijd tussen voetbalclub Overbos uit Hoofddorp en het Amsterdamse SC Eendracht, een speler van Overbos in het ziekenhuis. Hij werd bijna doodgeschopt en met zwaar hoofdletsel afgevoerd. De scheidsrechter, die tijdens tijdens de wedstrijd meermalen werd bedreigd, vluchtte de kleedkamer in. Buiten ontstond een massale vechtpartij.

En ook bij de wedstrijd tussen de Zaanse voetbalvereniging Zaanstad Türk Spor (ZTS) en AFC'34 uit Alkmaar ging het mis, zoals FOK! al eerder berichtte. Daar werd de scheidsrechter neergeslagen door een wisselspeler van ZTS.

Met dank aan kahaarin voor de submit.