Voetbal: Uitslagen Champions League

Icoon Champions LeagueArsenal en FC Barcelona hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League. Arsenal was te sterk voor Juventus, terwijl FC Barcelona verantwoordelijk was voor de eliminatie van Benfica.

FC Barcelona won met 2-0 van Benfica. In Portugal eindigde de eerste ontmoeting in 0-0, waardoor Frank Rijkaard het onderonsje met Ronald Koeman in zijn voordeel besliste. De Spaanse landskampioen startte met Mark van Bommel en Giovanni van Bronckhorst in de basis, en eerstgenoemde viel meteen op. Petit maakte namelijk hands op een inzet van Van Bommel. Ronaldinho miste de hierop toegekende strafschop, maar scoorde even later. Vlak voor tijd tekende Eto'o voor de 2-0.

Arsenal bleef zeer eenvoudig op de been bij Juventus: 0-0. In Londen werd het acht dagen terug 2-0. Juventus creëerde niet één uitgespeelde kans, en Arsenal-doelman Lehmann hoefde nauwelijks op te treden. Een rode kaart van Pavel Nedved in de tweede helft besliste het treffen definitief. Robin van Persie kreeg overigens geen speeltijd.

Dinsdag plaatsten Villarreal en AC Milan zich al voor de halve eindstrijd. FC Barcelona ontmoet nu AC Milan, terwijl Villarreal de degens kruist met Arsenal. De heenwedstrijden vinden over twee weken plaats. Op 17 mei is het Stade de France het decor van de finale.


Uitslagen:
FC Barcelona * - Benfica 2-0 (0-0)
Juventus - Arsenal * 0-0 (0-2)

Dinsdag:
Villarreal * - Internazionale 1-0 (1-2)
AC Milan * - Olympique Lyon 3-1 (0-0)

* = geplaatst voor de halve finale

Tussen haakjes uitslag eerste ontmoeting


Schema Halve Finales:
Arsenal - Villarreal
AC Milan - FC Barcelona

Speeldata: 18/19, 25/26 april


-------

Klik hier voor een uitgebreid verslag van FC Barcelona - Benfica

Hier vind je een verslag van Juventus - Arsenal
Submitter:  Bron: FOK!Sport