Guus Hiddink vertrekt bij PSV

Icoon VoetbalGuus Hiddink gaat de Eindhovense voetbalclub PSV verlaten. Dat zei de 59-jarige coach vanmiddag op een persconferentie. Wat hij nu precies gaat doen, is niet bekend. Maar er gaan al sterke geruchten dat hij trainer kan worden van de nationale elftallen van Rusland en Engeland.

"Het is een mooie periode van vier jaar geweest, waarin we met deze crew veel successen hebben gehaald, en waar we er dit seizoen nog één of twee aan willen toevoegen. Maar er komt een einde aan", luidde Hiddinks uitleg. "Verder ga ik nergens op in, omdat er niets concreet is. Ik ontken niet dat er links en rechts wat speelt, maar dat is nog aan het broeden. Daar laat ik jullie nog even over speculeren."

Voorzitter Rob Westerhof van PSV is niet blij met het vertrek van Hiddink. "Guus is niet alleen de meest succesvolle trainer van PSV, maar van het hele Nederlandse voetbal. Het was niet alleen voor de club het beste geweest als hij zijn contract had uitgediend, maar ook als hij zijn contract had verlengd en was gebleven zoals Ferguson en Wenger in Engeland al jaren bij Manchester United en Arsenal zitten."

De voorzitter voegde eraan toe dat er al contact is geweest met een eventuele nieuwe werkgever, maar dat er nog niet is onderhandeld. Voor een afkoopsom van 500.000 euro mag Hiddink vertrekken bij de Eindhovense club.

Meer sportnieuws op onze sportsite.

Met dank aan daaaaan en CSI_MIAMI voor de submit.