'Jensen jat content van internet'

De satirische website Buro Renkema is een inzamelingsactie gestart voor tv-presentator Robert Jensen. Dit omdat Jensen kennelijk zo arm is dat hij content voor zijn show van internet moet stelen. Op 20 maart zond Jensen het filmpje 'Sjalom' uit, waarbij Nederlandse ondertitels zijn gezet onder beelden uit Israël. Dit filmpje werd eerder gemaakt door Buro Renkema, die het geheel compleet ongevraagd bij Jensen op tv voorbij zag komen.

Renkema: De kennelijk ernstige redactionele crisis bij Jensen is reden om een inzamelingsactie voor de tv-presentator te starten, zodat Jensen binnenkort zelf weer zijn eigen filmpjes kan maken.

De redactie van Jensen liet weten het probleem van het ongevraagd gebruiken van internetcontent niet zo te zien. ''Ze beroepen zich op satire. Maar wij zien een filmpje stelen, daar de credits vanaf knippen en dan je eigen logo erop plakken, niet als satire'', aldus Renkema.

Ook weblogger 'Reet' van the Amazing Retecool is niet te spreken over Jensen. De olijke grappenmaker van RTL zou namelijk geregeld zonder bronvermelding inzendingen vertonen van de Foto Fuck Vrijdag. Reet: ''Tja, wat kan je er aan doen? Dat hele programma van Jensen hangt aan elkaar van geripte content, dus volgens mij heeft contact opnemen weinig zin. Het is duidelijk een kwestie van geen talent, gecombineerd met luiheid.''

Met dank aan deesofgeen voor de submit.