'Oostenrijkse keizers verwant aan Mohammed'

Met de ontdekking van de Oostenrijker Harald Havas is het misschien voor eens en voor altijd gedaan met de oorlogen in deze wereld. De schrijver heeft namelijk uitgevogeld dat het Oostenrijkse keizergeslacht Habsburg verwant is aan de islamitische profeet Mohammed. En om het geheel compleet te maken zijn de Habsburgers ook nog eens familie van diverse pausen én van de Mongoolse strijder Djengis Khan.

Volgens Havas is het duidelijk dat de Habsburgers afstammen van de pausen Innocentius XVII, Alexander XVI, Paulus III en Felix IV. Alleen Felix verwekte zijn kind volgens de Katholieke normen legaal, aangezien hij pas na de geboorte van het kind paus werd.

De link naar Mohammed bestaat dankzij het huwelijk van Philips, de zoon van keizer Maximilian I, en de Spaanse prinses Johanna. "Enkele eeuwen voor Johanna leefde was Spanje een Arabische kolonie. En je moet weten dat een groot deel van de Arabische vorstenhuizen gesticht werd door de zonen van de enige dochter van de profeet Mohammed", aldus de schrijver.

De familiebanden met Djengis Khan zijn op een soortgelijke manier te verklaren; deze ontstonden eveneens door huwelijk.


Aan de Habsburgse keizer Franz-Josef I te zien, zitten baarden in de familie