Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 27

Icoon EredivisiePSV, Feyenoord, AZ en Ajax noteerden deze speelronde een overwinning, zodat er aan kop van de Eredivisie niets is veranderd. PSV heeft nog steeds een voorsprong van zeven punten op naaste tegenstrever Feyenoord.

PSV kende een goede generale repetitie voor het Champions League-duel tegen Olympique Lyon van aanstaande woensdag. In eigen huis versloeg de landskampioen subtopper SC Heerenveen met liefst 4-1. Via treffers van Arouna Koné en Phillip Cocu stond het verdiend 2-0 bij rust. Na de pauze keerde de spanning terug, dankzij Mark de Vries. Een verwoestende vrije trap van Alex vermorzelde de Friese ambities op een puntendeling, waarna Koné voor het slotakkoord zorgde.

Feyenoord versloeg in De Kuip met 3-0 FC Utrecht, dat eerder won bij Ajax en AZ. De nummer twee imponeerde bij tijd en wijle. Met name Salomon Kalou en Serginho Greene maakten indruk. Kalou zette de thuisploeg op voorsprong, na een combinatie met De Guzman. Daarvoor miste Kuijt al een strafschop. Na rust maakte de Katwijker zijn fout goed door de 2-0 binnen te schieten. Kalou maakte uit een kopbal zijn tweede en Feyenoords derde treffer.

AZ wist na enkele teleurstellende resultaten weer eens te winnen. In De Goffert versloegen de Alkmaarders het matig spelende NEC met 0-2. Daardoor houdt AZ riante uitzichten op de derde plaats. De twee treffers vielen vlak na rust. Eerst scoorde Haris Medunjanin van ver uit de draai 0-1, waarna Danny Koevermans van dichtbij de marge vergrootte.

Ajax tankte opnieuw vertrouwen tegen een laag geklasseerd team. De Amsterdammers wonnen met 6-0 van Sparta Rotterdam. Klaas Jan Huntelaar was opnieuw de grote man met drie treffers. De voormalige speler van SC Heerenveen staat nu al op 27 goals en lijkt daarmee onbedreigd af te steven op de topscorerstitel. Nourdin Boukhari zorgde tegen zijn oude club voor de eerste twee doelpunten. Ook Thomas Vermaelen vond het net voor de ploeg van Danny Blind.