Jongens (14) aangehouden wegens aanranding

Skinkie had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon PolitieDe Politie Haaglanden heeft op donderdag 16 februari een 14-jarige Hagenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht beelden van een gedeeltelijk ontkleed minderjarig meisje via zijn mobiele telefoon te hebben verspreid. De jongen verkreeg de beelden door MSN-contact met het meisje.

Hij maakte met zijn GSM opnames toen het meisje haar bovenkleding voor de webcam uittrok. Later verspreidde hij de beelden onder vrienden. De verdachte heeft een bekennende verklaring afgelegd.

Op woensdag 22 februari is een eveneens 14-jarige inwoner uit Katwijk aangehouden op het politiebureau in Rijswijk. De jongen wordt ervan verdacht een 12-jarig meisje uit Rijswijk te hebben bedreigd. Hij zou het meisje hebben leren kennen via MSN en haar vervolgens gedwongen hebben tot het doen van seksuele handelingen voor de webcam.

Het meisje was dusdanig bang voor de jongen dat zij inging op de wensen van hem. De jongen dreigde haar met het "blokkeren" van haar MSN-adres, hiervoor zwichtte het meisje uiteindelijk. De verdachte is vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris. Hij wordt verdacht van aanranding en bedreiging.

De Politie Haaglanden neemt momenteel dergelijke zaken zeer hoog op. Hierbij is de integriteit van de slachtoffers essentieel. Veel ouders verkeren over het algemeen in de veronderstelling dat het MSN-verkeer 100% betrouwbaar is, maar de werkelijkheid doet vaak anders vermoeden. Het vastleggen en verspreiden van dergelijk materiaal wordt beschouwd als de aanranding van minderjarigen.