'Vuile oorlog' OM Moszkowicz houdt aan

JustitieJustitie heeft sms'jes onderschept die advocaat Bram Moszkowicz heeft gestuurd naar Orminda 'Minnie' S. Deze Orminda is de zus van de Joegoslavische topcrimineel Dino S., die als rechterhand wordt gezien van Willem Holleeder.

Deze week doken al berichten op dat er opnamen zouden bestaan van een vrijpartij tussen Moszkowicz en de aantrekkelijke Orminda. Dat de advocaat vreemd zou zijn gegaan met de zus van Dino S., wordt ook gemeld in delen van het strafdossier van Holleeder. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Moszkowicz ervan dat hij te dicht op de onderwereld zit en dat zijn kantoor in feite in de tang zit bij Holleeder.

Orminda S. is verdachte in de zaak rondom Holleeder, net als haar broer Dino. Haar voorarrest werd onlangs met 30 dagen verlengd, maar ze mocht om privé-redenen haar cel uit. In de informatie van de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) wordt de mooie Orminda neergezet als een dame die door criminelen op bepaalde mannen werd gestuurd, om ze daarna te kunnen afpersen.

Moszkowicz noemt de berichten lariekoek en wil er verder niet eens op reageren. Andere advocaten rond het onderzoek spreken schande van het inzetten van de sms'jes als bewijsmateriaal. Volgens hen schept het OM een enorme lading modder over Moszkowicz heen, met het doel de positie van hem in het proces te schaden. In dit verband wordt zelfs gesproken over een 'vuile oorlog' die justitie voert tegen de advocatuur.