Zeeuwen strijden voor stations

Icoon VervoerZeeuwen voeren actie voor het openhouden van drie treinstations in hun provincie. In Arnemuiden, Krabbendijke en Kapelle-Biezelinge willen de Nederlandse Spoorwegen vanaf 2007 de treinen niet meer laten stoppen.

Vanavond zal actievoerster A. Joosse-Joosens burgemeester J. Schouwenaar 1700 handtekeningen overhandigen die ze verzamelde in Arnemuiden. De burgemeester zorgt weer dat die bij de NS komen.

Joosse benadrukt dat in Arnemuiden, met circa 5700 inwoners, heel veel gebruik wordt gemaakt van de trein. Nog op de dag van de bekendmaking van de plannen in januari startte een jonge inwoner uit Krabbendijke ook een actie. Het resultaat: 1750 handtekeningen in een dorp van 4800 inwoners. Deze zijn twee weken geleden overhandigd aan burgemeester A. Huisman.

Kapelle blijft een beetje achter. Wethouder J. Herselman vindt een handtekeningen niks. Hij heeft burgers gevraagd met alternatieven te komen. "Ik betwijfel of een handtekeningenactie iets uithaalt. Als je met iets komt waarmee de NS iets kan, zal het bedrijf eerder luisteren." De wethouder heeft inmiddels zestig tot zeventig voorstellen ontvangen.