Nieuwe shirts Nederlands Elftal gepresenteerd

Stefkuh had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Nederlands ElftalHet Nederlands Elftal treedt komende zomer op het WK Voetbal in Duitsland aan in een geheel op historische outfits gebaseerd tenue. De kleding werd vandaag gepresenteerd in Hilversum. Internationals Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Khalid Boulahrouz en Romeo Castelen showden de outfits.

Volgens traditie is het nieuwe thuisshirt oranje, waarbij gelijk duidelijk wordt dat de ontwerpers zich hebben laten beïnvloeden door het shirt waarmee Nederland in 1959 aantrad. Ook toen had het shirt een kraagje. De shorts zijn wit, de sokken - in Nassau blauw - hebben een dubbele streep en zien er authentiek uit. Zelfs in de afwerking is rekening gehouden met de manier waarop de zware katoenen outfits van destijds er uit zagen.

Het uittenue breekt volledig met de serie outfits waarmee Oranje de afgelopen decennia op het veld stond, maar komt zeker niet uit de lucht vallen. Het ontwerp is gericht op het eerste shirt van Oranje ooit, dat op 30 april 1905 voor het eerst werd gedragen, tijdens de eerste officiële interland tegen België. Nederland won de historische wedstrijd in Antwerpen met 4-1 na verlenging, Eddy de Neve scoorde toen vier keer.

"Het is belangrijk dat shirts er goed uitzien", aldus bondscoach Van Basten. "Dan hoeven we ons daar in ieder geval al niet meer druk over te maken in Duitsland." Ook Van der Vaart was tevreden met de shirts: "Ik vind het wel mooi (...) Het is belangrijk dat een shirt er goed uitziet. Maar nog belangrijker is dat het lekker zit. Dit shirt voel je bijna niet en dat is wel prettig." Er was alleen wat kritiek op de broekjes, die wellicht iets te lang en te wijd zijn. "Daar moeten we nog eens naar laten kijken", aldus Van Basten. Van der Vaart: "Misschien is een maatje kleiner al voldoende. Ik hoop dat die er zijn."


Van der Vaart (links) en Castelen in respectievelijk het nieuwe uit- en thuistenue


Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!