Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 24

Icoon EredivisiePSV heeft opnieuw goede zaken gedaan in de Eredivisie. De Eindhovenaren versloegen Heracles Almelo, terwijl Feyenoord gelijkspeelde bij NAC Breda. AZ en Ajax noteerden beide een overwinning.

PSV gaat door waar het mee bezig was: winnen. In eigen huis was de landskampioen veel te sterk voor Heracles, al was dat niet te zien aan de score: 1-0. Jefferson Farfán was opnieuw de matchwinnaar, ditmaal met een benutte vrije trap in de 72e minuut. De Peruviaan ontpopt zich de laatste weken als een goalgetter. Heracles liet weinig zien, al moest Michael Reiziger de bal een keer van de lijn halen na gegrabbel van doelman Gomes.

Feyenoord was op koers voor een soepele 1-3 zege op NAC Breda, maar in blessuretijd stelden de Bredanaars een punt veilig: 3-3. Julian Jenner en Anouar Diba lieten zich fêteren als doelpuntenmakers in de ultieme fase, net op het moment dat Pierre van Hooijdonk (die in de winterstop NAC verruilde voor Feyenoord) in de ploeg werd gebracht bij de stadionclub. De ruststand was 1-2, via twee goals van Salomon Kalou en een treffer van Diba. Vooral Dirk Kuijt speelde sterk. Na de pauze leek Romeo Castelen Feyenoord op rozen te schieten, maar een furieus slotoffensief bracht NAC langszij.

AZ ontsnapte vrijdagavond op het Kasteel aan puntenverlies. Sparta Rotterdam hield lang stand, maar moest in de blessuretijd buigen: 0-1. Kenneth Perez - die deze week zijn transfer naar Ajax afrondde - was de beul voor het dapper spelende Sparta. De equipe van Wiljan Vloet bleef vooral in het eerste bedrijf uitstekend overeind. Na rust kreeg de underdog het lastiger, vooral omdat Dieter van Tornhout met twee gele kaarten vervroegd de kleedkamers kon opzoeken.

Ajax staat na dit weekeinde op een gedeelde vierde plaats, samen met FC Groningen en SC Heerenveen. De Amsterdammers versloegen ADO Den Haag: 1-2. Het spel van Ajax was nog verre van briljant. ADO domineerde het grootste gedeelte van de eerste helft. Via Zdenek Grygera werd het 0-1, even later maakte uitblinker Michael Mols de gelijkmaker. Op aangeven van Olaf Lindenbergh schoot Klaas Jan Huntelaar de ploeg van Danny Blind weer op voorsprong. ADO krijgt het nu erg moeilijk om de nacompetitie te ontlopen.