RTL 4 is klaar met Robbert van den Broeke

Icoon TelevisieDe laatste keer dat het zogenaamde medium Robbert van den Broeke op tv komt, is reeds geweest. RTL 4 heeft kenbaar gemaakt dat zij door de commotie rond de vermoedelijke charlatan de herhalingen van zijn programma geschrapt heeft. Ook zal er geen vervolgserie op de buis verschijnen waarin Van der Broeke nog meer spoken en aliens fotografeert.

"Daar was van begin af aan geen sprake van", verklaart een woordvoerster van RTL 4. "Er stonden vier afleveringen gepland, die zijn uitgezonden en daar laten we het verder bij. Van de herhalingen zien we af, gezien alle commotie rond Van den Broeke. Er is zoveel meer, we willen niet nog meer negatieve publiciteit."

Stichting Skepsis was één van de instanties die de bevindingen van het medium in twijfel trok. Zo zou Van den Broeke zijn informatie niet van boven, maar van zoekmachine Google krijgen. Skepsis ondersteunde haar beweringen door aan te tonen dat hij letterlijk een verhaal van het internet heeft afgeplukt, inclusief spelfout.


Robbert van den Broeke