Voetbal: Uitslag Feyenoord - Ajax

Icoon EredivisieFeyenoord heeft Ajax vanmiddag in de eigen Kuip verslagen. In een enerverende wedstrijd zetten de Rotterdammers Ajax betrekkelijk eenvoudig opzij met 3-2.

Ajax had de eerste twintig minuten van het duel nog het beste van het spel. Tegen de verhoudingen in was het echter Feyenoorder Hofs (overigens na buitenspel van Kalou) die de 1-0 binnenschoot. Een minuut later maakte Ajax in de persoon van Rosenberg alweer gelijk: 1-1.

Vlak voor rust kwam Feyenoord, dat steeds meer de overhand kreeg, via een snelle counter op een verdiende 2-1 voorsprong. In de tweede helft werd het na een minuut zelfs 3-1 door Kuyt. Kuyt is daardoor nu de enige speler die in vijf klassiekers op rij heeft gescoord.

Ajax kon in het verloop van de tweede helft weinig meer klaarspelen. Feyenoord verzuimde nog enkele kansen te benutten. In de slotfase leek het nog even spannend te worden nadat Huntelaar de 3-2 maakte. Verder dan dat kwam het echter niet.