Zeker 20 doden door instorten dak Polen

Icoon AlgemeenIn de Poolse stad Katowice zijn zeker dertig mensen gewond geraakt toen het dak van een evenementenhal instortte. Op het moment van instorten waren er tussen de vijfhonderd en duizend bezoekers aanwezig voor een postduivententoonstelling. Het is nog niet duidelijk of er doden zijn gevallen.

Vermoedelijk is het dak bezweken onder de last van een dik pak sneeuw. Het is de koudste winter in enkele tientallen jaren in Polen met temperaturen tot -30 graden Celsius.

IJshal
In Duitsland kwamen eerder deze maand vijftien mensen om het leven toen het dak van een overdekte schaatsbaan instortte. Ook toen was de instorting te wijten aan een pak sneeuw dat op het dak lag.

Update 23:02
Er zijn zeker twintig mensen omgekomen als gevolg van het instorten van het dak. Dit heeft een woordvoerder van de regionale autoriteiten meegedeeld. Poolse media melden dat er ook buitenlanders onder de slachtoffers zijn. Bijna honderd gewonden zijn naar ziekenhuizen gebracht. Er wordt gevreesd voor veel meer dodelijke slachtoffers.

Halverwege de avond bevonden zich nog zeker honderd personen in de hal. Zij zijn ingesloten of bekneld. Onder deze mensen bevindt zich zeker een Nederlander, over zijn of haar toestand is niets bekend. Twee andere Nederlanders werden eerder gewond uit de ravage gehaald, een van hen heeft een been gebroken. Er waren vijftien tot twintig Nederlandse standhouders op de beurs.