'The West Wing' houdt ermee op

Icoon TelevisieDe Amerikaanse dramaserie The West Wing is bezig aan het laatste seizoen. Dat maakte televisienetwerk NBC maandag bekend. De serie, die in zijn bestaan een recordaantal Emmy-awards binnensleepte, zou te maken hebben met sterk dalende kijkcijfers. Het overlijden van hoofdrolspeler John Spencer vorige maand zou niet van invloed zijn geweest op het besluit.

Op zijn piek keken er in de Verenigde Staten meer dan 17 miljoen mensen naar The West Wing. Bij de eerste aflevering van het zevende seizoen keken er 'slechts' 7 miljoen mensen, waarschijnlijk mede omdat de serie verplaatst werd van woensdag naar zondag. "Er komt een punt dat je naar de kijkcijfers kijkt en zegt: nu is het afgelopen", stelde NBC-manager Kevin Reilly. De politieke dramareeks, met Martin Sheen als president van Amerika, handelde over Het Witte Huis en zijn bewoners. De serie kwam min of meer voort uit de film The American President uit 1995.

NBC zal aan het einde van het seizoen een retrospectief over The West Wing maken, met daarin een eerbetoon aan de overleden Spencer.