Dieren op ranch Jackson zijn in orde

bengels79 en Glacier hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShowbizzDe dieren van Michael Jackson worden niet slecht behandeld. Dat is de conclusie van inspecteurs van de overheid, na onderzoek van de ranch Neverland. Het onderzoek volgde op aantijgingen van dierenrechtenorganisatie PETA. De organisatie baseerde de beschuldigingen op berichten uit Europese tabloids. De dieren op de 2.600 hectare beslaande ranch zouden niet meer gevoerd en verzorgd worden.

Naar nu blijkt, is er met de dieren op Neverland niets aan de hand. Brian Oxman, een van de advocaten van Jackson, is blij met deze conclusie. "Wij zijn blij met deze uitspraak," aldus Oxman.

In een reactie op de conclusie van de Amerikaanse overheid laat PETA weten dat zij niet geprobeerd heeft de berichten in Europese tabloids te verifiëren. "Omdat Neverland niet toegankelijk is voor het publiek is het heel moeilijk om er informatie over te krijgen. Maar als we zulke beschuldigingen horen, moeten we actie ondernemen," aldus Lisa Wathne van PETA. De organisatie heeft plannen om nog een soortgelijke klacht in te dienen tegen Jackson. Omdat Afrikaanse olifanten en oerang oetans onder de Wet Bedreigde Diersoorten vallen, wil PETA de klacht ook deponeren bij de zogenaamde U.S. Fish and Wildlife Service.