Patty Brard gaat liever de gevangenis in

Patty BrardPatty Brard gaat liever een weekje de bak in dan dat ze een boete van driehonderd euro betaalt. De presentatrice werd in december tot het geldbedrag veroordeeld, omdat ze elf vuilniszakken en een berg grofvuil op een verkeerde dag aan de kant van de weg had gezet.

In het televisieprogramma Shownieuws vertelde de 50-jarige Brard dat het voor haar een principekwestie is. "Ik ga net zo lief zes dagen de lik in", stelde La Brard. Indien ze in het cachot belandt, hoopt ze van het gebeuren een mediaspektakel te kunnen maken. "Om te laten zien dat de mensen die me de boete hebben gegeven niet goed bij hun hoofd zijn."

De diva meldde eerder naar aanleiding van de rechtszaak dat haar schoonmaker gewoon een beetje in de war was toen hij het vuil op zaterdag buiten zette, in plaats van op de maandag. "Het is toch te gek voor woorden dat je in Nederland vervolgd wordt omdat je een vuilniszak te vroeg buiten zet! Er gaat zo veel mis in Nederland dat je zou denken dat de overheid wel wat beters te doen heeft. Dit is pas echt geldverspilling, de hele middag dure officieren inzetten om stoute burgers op hun kop te geven", fulmineerde Brard destijds.