Meer treinvertragingen door Arbo-regels

Icoon VervoerDe aangescherpte Arbo-regels voor werkzaamheden aan het spoor leiden tot extra vertragingen voor treinpassagiers. Netbeheerder ProRail heeft aangegeven dat bovenstaande er samen met het inhalen van achterstallig onderhoud toe heeft geleid dat er de afgelopen maanden meer storingen zijn geweest in de provincie Noord-Holland.

Tot voor kort was het gebruikelijk dat mensen in gele en oranje hesjes waarschuwden voor naderende treinen, waarna de trein stapvoets voorbij reed. "Dat mag niet meer. We moeten in verband met de veiligheid het baanvak afsluiten en voor de reizigers bussen inzetten", aldus woordvoerder Erik Drent van ProRail. Daarnaast is ProRail bezig met een inhaalslag op het gebied van achterstallig onderhoud.

Reizigersorganisatie Rover noemt de verklaringen van ProRail voor de storingen 'ingewikkeld'. "We hebben wel eens de indruk dat de problemen pas beginnen als ProRail ergens onderhoud heeft verricht. Het is ook moeilijk te accepteren. Men dient er gewoon voor te zorgen dat er voldoende treinen rijden. En op tijd", zegt woordvoerder Rikus Pithorst.