Recordpoging ondanks duiven geslaagd

duifjesTwee duiven in het Amsterdamse beurscomplex RAI bedreigen een recordpoging die naar aanleiding van de horeca-vakbeurs Horecava gehouden wordt. De twee vogels vlogen vanochtend de Parkhal van de RAI binnen. Op de Horecava wordt momenteel een toren van bijna 36.000 champagneglazen gebouwd.

De vrees bestaat dat de duiven tegen de negen meter hoge toren van champagneglazen vliegen. Volgens organisator Gert-Jan Stok wordt druk nagedacht over maatregelen tegen de duiven. "We opteren, ook op aandringen van de RAI-directie, voor een diervriendelijke oplossing. Er zal niet op de vogels worden geschoten, zoals met de Domino-mus is gebeurd", zegt Stok.

Met de stapelactie hopen de organisatoren in het Guinness Book of Records te komen. Het is de bedoeling dat tv-presentator Robert ten Brink vanuit een hoogwerker het laatste glas plaatst.

Update 19:50
Het is de duiven - voorzover dat hun bedoeling was - niet gelukt om de recordpoging te verstoren. Robert ten Brink zette vanmiddag het 35.990e glas neer op de pyramide van champagneglazen. Hiermee is het de grootste champagnetoren ter wereld.