Dieven breken in bij beveiligingsbedrijf

Icoon Domme criminelen Drie dieven hebben grote schade aangericht tijdens een inbraak bij een bedrijf in Didam. Wat de drie boeven echter niet leken te weten, is dat ze inbraken bij een bedrijf dat beveiligingscamera's installeert. Het drietal is dan ook volop gefilmd.

De camerabeelden tonen duidelijk hoe het drietal op zoek is naar roofgoed. Ze kijken zelfs recht in de lens van een proefopstelling in de etalage. Na een kwartier rond te hebben geneusd bij het bedrijfspand, besloten de mannen de ruit in te slaan en het bedrijf te plunderen. "Ze hadden gewoon niet door dat de camera aan stond. We hebben er namelijk een geluidarme computer op aangesloten, die niet zichtbaar is" aldus Eric van Droffelaar van het getroffen Endycam.

De beelden liggen momenteel bij de politie. Van Droffelaar kan op zich wel lachen om de domheid van de criminelen, maar het drietal heeft wel veel schade aangericht. "Het bedrijf bestaat net een paar maanden. Ze hebben alles kapotgeslagen of meegenomen. De schade loopt in de tienduizenden euro's. We kunnen weer helemaal opnieuw beginnen." Ook bij zusterbedrijf Endycom in hetzelfde pand werden spullen meegenomen. Endycom levert tft-schermen en computers aan onder andere instellingen in derdewereldlanden.