100 gezinnen zonder gas door klunzige installateur

Crusty2004 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OpmerkelijkEen stoethaspel heeft er zaterdag voor gezorgd dat ongeveer honderd gezinnen in het Belgische Gent zonder gas zijn komen te zitten. De installateur of doe-het-zelver annex jandoedel sloot in een woning de waterleiding aan op de gasleiding. Hierdoor sijpelde water in het gasnet, waardoor gezinnen in drie straten zonder gas kwamen te zitten.

Een woordvoerder van distributienetbeheerder Imewo meldden dat technici alle getroffen huizen zullen bezoeken. De klus zou vannacht geklaard moeten worden. "Wij hebben de gasleiding over een 400-tal meter afgekoppeld en wij sturen onder hoge druk een spons door de hoofdleiding. De binneninstallaties worden ter plekke ook nog gecontroleerd. Een zeer arbeidsintensieve klus die vannacht afgerond moet zijn", aldus een woordvoerder van Imewo.

Getroffen bewoners konden van Imewo "elektrische vuurtjes" krijgen om zich aan te verwarmen. Sommige gezinnen besloten echter hun heil elders te zoeken. De officiële uitleg van het gebeuren is "onvakkundig werk bij de installatie van een gasgeiser in een woning". De prutser kan wellicht nog een flinke rekening tegemoet zien.