Porno-poster shockeert Oostenrijk

Het straatbeeld in Wenen wordt momenteel bepaald door shockerende posters, waarop de Britse koningin Elizabeth de liefde bedrijft met de Franse president Chirac en de Amerikaanse president Bush. De Oostenrijkse regering is hiermee als toekomstig voorzitter van de EU in ernstige verlegenheid gebracht.

Op de satirische poster dragen twee naakte vrouwelijke modellen maskers van Elizabeth en Bush en een mannelijk model draagt een masker van Jaques Chirac. Uiteraard wordt er een triootje uitgebeeld.

De Oostenrijkse regering is met name in verlegenheid gebracht omdat het ook nog eens om een gesubsidieerd kunstproject gaat. De poster is ontworpen door de projectgroep 25Peaces die daarvoor één miljoen euro aan subsidie van de Oostenrijkse overheid ontving. Door heel Wenen hangen in totaal 400 posters.

Dezelfde kunstenaars zijn ook nog verantwoordelijk voor een andere poster die de spot drijft met de Europese unie. Op die poster ligt een vrouw met haar benen wijd en een klein pikant slipje aan, waarop het logo van de EU te zien is.

Oostenrijk heeft inmiddels de oorlog verklaard aan de posters en gesteld dat ze voor 1 januari 2006 - wanneer Oostenrijk EU voorzitter wordt - uit het staatbeeld verdwenen moeten zijn.


De gewraakte poster met het triootje