13 dagen cel voor 'islamitische' bommelder

Icoon JustitieEen 23-jarige 'grappenmaker' heeft van een rechter dertien dagen celstraf opgelegd gekregen. De Rotterdammer M. van G. dreigde tijdens het race-evenement Monaco aan de Maas drie bommen te laten ontploffen. De waarschuwing, via e-mail gezonden aan De Telegraaf en naar de stichting Islam en Burgerschap, was opgesteld in gebrekkig Nederlands en zogenaamd verstuurd door ene Jayanira R.

"Wij moslims houden van bloed. Allah is groot, Allah is machtig. Als de dag van zondag niet doorgaat dan zal er een ander evenement de klos zijn. Pak geen metro naar de stad of bus. Weet dat dat gevaarlijk is. Denk goed na over wat je doet", stond onder andere te lezen in het bericht. Politie en justitie namen het dreigement serieus en vielen twee huizen binnen. Van G. had zijn boodschap echter verstuurd vanaf de computer van een buurvrouw, waardoor aanvankelijk drie onschuldigen werden opgepakt.

De rechtbank in Rotterdam bestempelde de actie van de Rotterdammer als 'stompzinnigheid'. De politie deed destijds op verschillende locaties onderzoek naar eventuele explosieven, maar trof niets aan.