Ontsnapte jeugd-tbs'er verdacht van roofoverval

MisdaadEen 16-jarige tbs-patiënt die op 19 november is ontsnapt tijdens begeleid verlof in de stad Groningen, wordt verdacht van het plegen van een roofoverval op rookwarenzaak Milo aan het Raadhuisplein in Drachten. Hij bedreigde daarbij de kassamedewerker en klanten met een vuurwapen.

Na de overval wist de jeugd-tbs'er per fiets en te voet aan de politie te ontkomen. De voortvluchtige jongen, Antonio Marcos Ploeg, zat wegens geweldsdelicten in jeugdgevangenis Het Poortje in Veenhuizen. Hij wordt deze maand 17 jaar. Hij is 1,70 meter lang, heeft een normaal postuur en een Zuid-Amerikaans uiterlijk met zwart haar en een lichtbruine huidskleur. Het wordt ten sterkste afgeraden zelf actie te ondernemen, mocht men hem ergens zien.

Weblog GeenStijl meldde deze week dat Antonio Marcos Ploeg een profiel op Superdudes.nl zou hebben. Dat werd op 26 november bijgewerkt met de tekst: ''net vrij fuck the world fuck the police fuck de snitches(what up hoshank sander) tjappies.'' Het profiel is inmiddels door Superdudes geblokkeerd en ontoegankelijk gemaakt.

Update 15.48 uur
De politie heeft zojuist bekend gemaakt dat Antonio Marcos Ploeg vanochtend is gearresteerd in een woning in Drachten. Hij is als verdachte van de overval aangehouden en wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.


De voortvluchtige jeugd-tbs'er