'Mannen met messen in vliegtuig Hirsi Ali'

PIM4EVER, Crusty2004, Arnold_fan en aloa hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Ayaan Hirsi AliTwee mannen die in het vliegtuig van VVD Kamerlid Ayaan Hirsi Ali zaten, hadden uitklapbare scheermessen en een speelgoedpistool meegenomen. Voordat de mannen in Kopenhagen konden instappen, werden ze aangehouden door de Deense politie. Dit heeft Trouw vandaag bericht. De piloot van het toestel was al geïnformeerd over twee passagiers met een 'Arabisch uiterlijk' en 'zware bagage en handbagage'.

De Deense politie voerde het duo af, nadat er een opstootje was ontstaan over de bagage van de mannen. In hun tassen vond de luchthavenpolitie ouderwetse uitklapbare scheermessen en een namaakpistool. Hirsi Ali is na de arrestatie van de twee alsnog aan boord gegaan.

Het is onduidelijk of Hirsi Ali het doel van de twee mannen was. De mannen vlogen alsnog naar Amsterdam, toen ze de dag na het voorval door de Deense politie op vrije voeten waren gesteld. De Deense politie beweert dat er geen sprake was van een terreurdaad, er was alleen een 'ongelukkige samenloop van verdachte omstandigheden'. Het is tot dusver niet bekend of het duo de Nederlandse nationaliteit heeft, en of ze op dit moment nog in Nederland zijn.

De reden van Hirsi Ali's bezoek aan Kopenhagen was dat ze de Deense liberale partij wilde bedanken voor de vrijheidsprijs die de partij haar had uitgereikt.