Rumoer binnen nieuwe omroep LLiNK

MediaBinnen de in september gestarte publieke omroep LLiNK is het nu al hommeles. Voorzitter Niko Koffeman van de raad van toezicht van de idealistische omroep wil directeur Anna Visser ontslaan, omdat ze haar werk niet goed zou doen. Tegen dat voornemen van de raad van toezicht heeft het 40-koppige personeel zich echter gekeerd. Ze willen dat een onafhankelijk bemiddelaar het conflict onderzoekt.

Programmamaker Francisco van Jole van LLiNK zegt dat de reden voor het conflict waarschijnlijk ligt in de ontstaansgeschiedenis van de zendgemachtigde. LLiNK is namelijk een fusie tussen de voormalige 'dierenomroep' Nutopia en de wereldverbeteraars van DeNieuwe Omroep. Koffeman komt uit de dierenhoek, en zou ontevreden zijn over de manier waarop 'zijn' thema behandeld wordt. Hij wil dat LLink een verlengstuk wordt van verschillende dierengroeperingen. Daar verzet directeur Visser zich weer tegen.

Het personeel verwijt Koffeman overigens dat hij met twee dagen per week werk 35.000 euro per jaar casht. Nogal veel vinden de idealisten van LLiNK.