Topeconomen willen België opsplitsen

addictivebeat had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon EuropaVolgens een aantal topeconomen is een opsplitsing van België noodzakelijk om het huidige welvaartsniveau in Vlaanderen in de toekomst te kunnen behouden. De economen, verzameld onder de naam 'De Warande', hebben hun manifest dinsdag gepresenteerd. De groep bestaat vooral uit vooraanstaande Vlaamse ondernemers, topmanagers, toppolitici, advocaten, diplomaten en wetenschappers.

Het manifest pleit voor een zelfstandig Vlaanderen en Wallonië met een appart statuut voor Brussel als een soort Europees Washington DC. Het financieel ondersteunen van Wallonië door het beduidend rijkere Vlaanderen zou voor een aantal jaar moeten gelden, waarna het overgenomen moet worden door Europa.

"Dit is vooral een waarschuwing aan Vlaanderen. Willen we onze welvaart behouden, dan mogen we geen grote politieke fouten meer maken zoals in het verleden, waarbij Vlaanderen zich vastreed in de Belgische structuur", aldus een van de leden van de groep. Vooral de chaotische verdeling van bevoegdheden over de landsdelen zou het verhelpen van toekomstige economische problemen in de weg kunnen staan.