Terreurverdachte beschuldigt Samir A.

damian5700 had ons via de nieuws-submit te melden:

TerrorismeEen Marokkaanse Belg die deze maand samen met 16 mensen werd opgepakt in Marokko tijdens een anti-terreuractie, heeft verklaard dat Samir A. hem heeft gevraagd om samen met hem een zelfmoordaanslag te plegen op de inlichtingendienst AIVD. Het Franse persbureau AFP meldde dit gisteren op basis van een bron bij de Marokkaanse politie.

De bewuste Belg is de 18-jarige Mohamed Reha. De groep waarmee hij werd opgepakt, wordt er door de Marokkaanse overheid van beschuldigd een terreurafdeling in oprichting te vormen. Reha zou verklaard hebben dat het netwerk waarvan hij deel uitmaakt, aanslagen voorbereidde op Amerikaanse en joodse doelen in Marokko, en dat zijn groep banden heeft met Al Qaeda.

Het Nederlandse Openbaar Ministerie beschuldigt Samir A. er al langer van een aanslag te willen plegen op het kantoor van de AIVD. Het gerechtshof in Den Haag sprak de 19-jarige A. vorige week echter vrij van onder meer het voorbereiden van terroristische aanslagen in Nederland. Hij zit nog wel vast in verband met een tweede verdenking.