Beste café van Nederland in Oldenzaal

Icoon AlgemeenCafé De Engel uit Oldenzaal mag zich Café van het Jaar noemen. Het café, waar Toon Engelbertink kastelein is, is op de eerste plaats geëindigd in de Café Top 100 die elk jaar wordt gepubliceerd door het wekelijks verschijnende vakblad Misset Horeca.

Een jury, bestaande uit zeventien vakmensen, hebben het afgelopen jaar anoniem bijna vijfhonderd cafés in heel Nederland bezocht en beoordeeld op verleende gastvrijheid, sfeer, hygiëne, kwaliteit van de geserveerde dranken, uitstraling en de breedte van de klantenkring. In de uiteindelijke ranglijst zijn cafés uit heel het land opgenomen. Van de Wadden tot Zuid-Limburg, van Amsterdam tot Winterswijk.

Café en Bierlokaal De Engel in Oldenzaal beschikt volgens de jury over karakter, ziel en een groot hart. "Wie er binnenstapt wacht een warm onthaal in een atmosfeer waar alles klopt. Bediening, productbehandeling en de sfeer. De Engel is een organisch geheel", aldus de jury. Vorig jaar stond De Engel nog op de 4e plaats in de Café Top 100.

Als reactie gaf kastelein Toon Engelbertink: "Echt geweldig.Icoon Algemeen Ik werd gisteravond gebeld en toen werd me met een mooie inleiding verteld dat ik op de eerste plaats geëindigd ben. Ik ben dolgelukkig en het dringt nog steeds niet tot me door". Op de vraag waarom hij dacht dat ze op de eerste plaats terecht zijn gekomen kon hij moelijk antwoord geven. "De jury let op gastvrijheid, sfeer, de bediening en nog veel meer punten. Volgens de jury scoort ons café op al die punten blijkbaar het beste".