Hirsi Ali opnieuw fel tegen Wiegel

Ayaan Hirsi AliAyaan Hirsi Ali heeft VVD-coryfee en partijgenoot Hans Wiegel opnieuw scherpe verwijten gemaakt. Het liberale Kamerlid vindt dat de oud-partijleider suggereert dat zij niet verdraagzaam is en geen respect voor andersdenkenden heeft. Ook zou Wiegel zich onttrekken aan het debat over de problemen van immigratie en integratie.

Het verwijt volgt op een welgemeend advies van Wiegel, dat weer volgde op een interview met Hirsi Ali waarin ze hem een reactionair conservatief noemde. "Niet op de persoon spelen, geen wiggen drijven, niet zo fanatiek, respect voor andersdenkenden en verdraagzaamheid: zo kunnen wij onze Nederlandse samenleving versterken en een toekomst bieden", zo stelde Wiegel in een open brief in dagblad Trouw vanochtend. "Ik dacht: ach, die man woont in Dieren of Diever of zoiets, op zo'n ideale, idyllische plek. Hans WiegelVolkomen levend in het 'land van ooit', literally. Hij is niet geraakt door de globalisering, door de migratie, door de nieuwe werkelijkheid", had Hirsi Ali eerder deze week in een interview in het Jaarboek Parlementaire Geschiedenis 2005 gesteld over de man die tussen 1977 en 1981 vice-premier van Nederland was.

"'Ons allochtone volksdeel' zoals u het belieft te noemen, gaat mij evenzeer aan het hart als u. Waaruit blijkt, zoals u stiekem impliceert, dat ik niet verdraagzaam ben en geen respect voor andersdenkenden heb?", zegt Hirsi Ali in een nieuwe reactie. Daarbij vraagt ze zich af wat de visie van Wiegel is over bijvoorbeeld de gevolgen van de immigratie in Europa. Ze nodigt de oud-partijleider uit voluit deel te nemen aan het politieke debat, 'met al uw retorische gaven en met al uw verborgen argumenten' in plaats van iedere keer maar weer te koketteren met een mogelijke terugkeer in de landelijke politiek.

Wordt wellicht opnieuw vervolgd...