Domino Day 2005 krijgt een staartje

Esposa, Invictus_ en anderen hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Domino Day 2005Na de commotie die ontstond rond het doodschieten van de mus ten gunste van de recordpoging is er weer een nieuw relletje ontstaan. Eén van de negentien muizen die vrijdagavond werden bezorgd bij het FEC in Leeuwarden, is omgekomen. Een aantal Eindhovense studenten probeerden de beesten via pizzadozen binnen te smokkelen om de recordpoging te verstoren.

De pizzadozen werden na de ontdekking direct in beslag genomen, waarna de lokale Dierenambulance slechts achttien diertjes naar het dierenasiel bracht. De negentiende was daarvoor al dood in de doos aangetroffen. Vermoedelijk is het diertje gestikt.

Wereldrecord bijgesteld naar 4.002.136 steentjes
Naast de ophef rond het verstoren van de recordpoging is vandaag ook een mededeling gedaan door Weijers Domino Productions, de organisatie die het gehele evenement - dominotechnisch gezien - verzorgt. Het wereldrecord dat werd gevestigd, tijdens Domino Day 2005 afgelopen vrijdag, is bijgesteld naar 4.002.136 steentjes. Na een zorgvuldige analyse van de videobeelden bleek dat bij de derde zogenaamde Builders' Challenge er energie aan de baan is toegevoegd door de dame die de balk vasthield, waarop de steentjes stonden. Daarom worden 153.340 steentjes nu niet meer meegeteld voor de recordpoging. Hiermee komt het wereldrecord slechts ruim 10.000 steentjes hoger uit dan het record van vorig jaar.

___________________________
Bekijk hier een videofragment van de derde Builders' Challenge