'Nederlandse babysmokkelaar is de vader'

Een Nederlandse man die vorige maand samen met zijn echtgenote in Colombia werd aangehouden op verdenking van babysmokkel is de biologische vader van het kind dat het echtpaar mee naar Nederland wilde nemen. Dat blijkt volgens de advocaat van het stel uit een DNA-test. De biologische moeder was de werkster van het echtpaar.

De 37-jarige Arthur B. had een geheime relatie met de huishoudster, de Colombiaanse Viviana. Toen zijn vrouw, zelf ook van Colombiaanse afkomst, daarachter kwam, werd de werkster teruggestuurd naar haar land van herkomst. Daar bleek ze zwanger te zijn. Omdat het kindje een betere toekomst in Nederland zou hebben, wilde de moeder de baby afstaan. Arthur B. en zijn vrouw Luz Estela vlogen naar Colombia om hun voormalige werkster bij de bevalling bij te staan, en wilden vervolgens de tien dagen oude Jordi als hun eigen kind meenemen naar Nederland. Op het vliegveld van Bogotá werden ze echter gearresteerd.

Volgens de politie in Colombia had het Nederlands-Colombiaanse koppel ruim 50.000 euro voor Jordi betaald. Volgens advocaat Daphne de Graaf is die bewering echter 'volledig uit de lucht gegrepen'.