Courtney Love uit gesloten inrichting

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

Courtney LoveZangeres en actrice Courtney Love (41) is vrijgelaten uit een gesloten inrichting voor drugsverslaafden. Love werd in september veroordeeld tot 180 dagen in het behandelcentrum, nadat ze zich niet wist te houden aan een eerder opgelegde behandeling. Een rechter in Los Angeles bepaalde echter vrijdag dat Love inmiddels grote vorderingen maakt.

De weduwe van rock-icoon Kurt Cobain dient haar behandeling voort te zetten in een relatief open centrum. De rechter bepaalde dat Love zich twee keer per week moet laten controleren op drugs- en alcoholgebruik. Ze mag daarnaast niet in een gelegenheid komen waar alcohol wordt verkocht. Love kreeg een proeftijd opgelegd tot maart 2007, en mag na 10 uur 's avonds niet meer buitenshuis verschijnen.

Love heeft zich de laatste jaren regelmatig voor een rechtbank moeten verantwoorden. Toen de zangeres in augustus bekende drugs te hebben gebruikt terwijl ze voorwaardelijk vrij was wegens een poging tot mishandeling was voor de rechter de maat vol. Volgens Howard Weitzman, advocaat van Love, beseft zijn cliënt dat ze haar problemen achter zich moet laten. "Ze gaat vooruit en neemt haar behandeling heel serieus. Ze is vastbesloten een nieuw hoofdstuk in haar leven te beginnen", verklaarde Weitzman.