Flitsauto politie reed met verlopen APK

vw_caddy (herschreven) had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieEén van de voertuigen waarmee de politie in Groningen snelheidscontroles uitvoert, blijkt al meer dan drie maanden rond te rijden met een verlopen Algemene Periodieke Keuring (APK). Dit blijkt uit de gegevensbank van de Rijksdienst voor Wegverkeer. Een aantal medewerkers van Flitsservice.nl constateerde de overtreding vandaag.

Een woordvoerder van de website, M. Hurks, zei vandaag dat het belachelijk is als zoiets gebeurt. Als een burger met een verlopen APK rondrijdt krijgt hij of zij een bekeuring, en de politie zou er dus zo mee wegkomen, aldus Hurks. Hurks vindt ook dat de boetes die gedurende de periode dat de APK was verlopen met de auto zijn uitgeschreven, kwijtgescholden moeten worden. "Eigenlijk mocht deze auto de weg niet op, maar het is lastig om de rechter dat in te laten zien. In vergelijkbare zaken moest ook gewoon betaald worden".

De politie maakt via een woordvoerder bekend dat er een fout is gemaakt door een politiemedewerker. "Het is door onze vingers geglipt en dat hoort niet zo. We hebben inmiddels de betreffende medewerker erop aangesproken". De politie van Groningen zal nu het complete wagenpark gaan controleren op APK-keuring. De woordvoerder voegt toe dat er geen sprake zal zijn van een kwijtschelding van boetes. "De gebruikte flitsapparatuur voldeed gewoon aan alle eisen, dus zullen de boetes ook gewoon blijven staan".