Arbiter verkoopt supporter een schop

BaZzY had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon SportTijdens de voetbalwedstrijd tussen de A1-teams van Roggel en VVV '03 heeft de scheidsrechter een supporter van VVV '03 een schop verkocht nadat hij werd uitgescholden voor "kankerscheids". De aanleiding van de scheldpartij en de daarop volgende schop was een overtreding van één van de spelers van VVV '03.

Tien minuten voor het einde en bij een stand van 4-1 in het voordeel van Roggel staakte de 55-jarige scheidsrechter Fred Gerits de wedstrijd. Een speler van VVV '03 maakte een overtreding waardoor hij een gele kaart kreeg. "De jongen die geel kreeg liep meteen het veld af. Maar de vrije trap werd snel genomen en daar volgde de 4-1 voor Roggel uit. Dus ik kon pas bij de aftrap verhaal halen bij die jongen. Ik heb hem gezegd dat hij eigenlijk een tweede gele kaart had verdiend door zomaar het veld te verlaten, maar dat ik het erbij zou laten zitten. Toen werd ik ineens uitgescholden voor "kankerscheids" door een jongen van zestien, zeventien jaar (aan de zijlijn)", aldus de arbiter.

Gerrits bekende wel dat hij fout was: "Dit is niet goed te praten. Ik werd geprovoceerd en uitgescholden door die jongen, maar ik had me moeten beheersen". Zowel Roggel als VVV '03 én de scheidsrechter hebben het incident gerapporteerd aan de KNVB.