[update] Liquidatie in Amsterdam Oud-Zuid

Icoon Misdaad In Amsterdam Oud-Zuid is rond 18.00 vanavond iemand met een automatisch wapen doodgeschoten. Er is nog niets bekend over de identiteit van het slachtoffer of over de daders. Wel melden diverse bronnen dat het slachtoffer door zijn hoofd zou zijn geschoten. De mogelijke dader van de moord ging er vandoor in een groene terreinwagen, die inmiddels uitgebrand is teruggevonden op de Stadionkade.

Momenteel ligt het slachtoffer nog onder een witte doek op de Gerrit van der Veenstraat. Een groot deel van die straat is afgezet voor het politieonderzoek. Wrang detail is dat er juist nu veel kinderen op straat zijn vanwege de jaarlijkse viering van Halloween.

Vermoedelijk gaat het om een liquidatie, maar dit blijft speculatie totdat er meer bekend is over de achtergrond van het slachtoffer en over de motieven van de daders. In Amsterdam Zuid zijn al eerder personen en criminele geliquideerd, met als meest bekende zaak de liquidatie van vastgoedmakelaar Willem Endstra in 2004.

Update 19.18 uur
Zojuist is bekend geworden dat Evert Hingst het slachtoffer van de liquidatie is. Hij is vanuit een Jeep zes of zeven keer beschoten, waarop hij viel. Daarna kreeg hij nog een schot in het hoofd. De daders vluchtten daarop, maar waren koelbloedig genoeg om voorrang te verlenen aan een auto van parkeerbeheer.

Hingst was strafrechtadvocaat, maar liet zich recentelijk uit de advocatuur schrijven omdat hij wordt verdacht van witwaspraktijken. Hingst deed veel zaken met criminelen. Zo was hij advocaat van onder andere Sam Klepper en John Mieremet. Afgelopen april deed justitie een inval in het advocatenkantoor van Hingst. Bij die actie werden wapens van Mink K. gevonden.


Het levenloze lichaam op de Gerrit van der Veenstraat