Moeder (13) gooit baby van balkon

Winterelf had ons via de nieuws-submit te melden:

buitenlands nieuws In het Belgische Sint-Jans-Molenbeek heeft zondagavond een familiedrama plaatsgevonden. Daar liet een pas 13-jarige moeder haar kind vanaf de dertiende etage naar beneden vallen. Het meisje was eerder die dag bevallen zonder dat haar familie het wist.

Totaal radeloos liet ze het kindje naar beneden vallen, nadat ze de navelstreng kapot had getrokken. "Wij wisten niet eens dat ze zwanger was", zeggen haar broers diep aangeslagen.

Het kind was zwanger van haar 16-jarige (ex)vriend. Zes maanden geleden raakte ze zwanger. Omdat zij het kindje wilde houden en weigerde abortus te plegen, verliet haar vriend haar. Al die tijd verzweeg ze voor iedereen haar zwangerschap, verlamd door liefdesverdriet.

Deze zondag beviel ze in haar slaapkamer van een jongetje in alle stilte. "We zaten amper vijf meter verder in de woonkamer, maar hebben niets gehoord. We wisten zelfs niet dat ze zwanger was", aldus de broers. De politie en justitie twijfelen aan de omstandigheden van het drama. "Onderzoek zal moeten uitwijzen wat er precies is gebeurd, en of het een ongeval was of niet", aldus een woordvoerder van het openbaar ministerie.